Quiche cu pui si legume (tarta)
In cautare de noi retete de mancare pentru copii mei, am gasit o reteta pentru o tarta frageda, care poate fi mancata atat rece cat si calduta. Este foarte buna pentru pranz sau cina.
Se prepara foarte simplu.
Prima data trebuie sa faceti crusta pentru tarta frageda, reteta pe care o puteti folosi si la alte tipuri de tarte: sarate sau dulci.
Tot ce va trebuie pentru crusta este:
- 250 gr faina
- 1 ou
- 110 gr unt rece
- 30-40 ml apa rece
Se amesteca faina cu untul rece si se faramiteaza cu mainile,pentru a incorpora untul in faina, pana aluatul devine ca un nisip. Se adauga oul si apa rece treptat si se framanta usor cu mana pana puteti forma o bila din aluat. In functie de faina folosita, se poate sa aveti nevoie de mai putina/mai multa apa.
Apoi se pune bila de aluat pe masa si se intinde cu podul palmei, pentru a incorpora untul foarte bine in aluat. Se face acest lucru o singura data, apoi se formeaza iarasi o bila, se pune in folie alimentara si se pune in frigider pentru aproximativ 30 min.
Se scoate din frigider, se intinde cu sucitorul si se pune in tava de tarta. Deasupra se pune o foaie de copt si pe ea boabe ( orice fel de boabe), pentru a impiedica aluatul sa se umfle. Se pune in cuptor la 180 grd pentru 20 min.
Intre timp se realizeaza compozitia care se pune peste crusta. Reteta este versatila,puteti folosi si alte ingrediente,in functie de ce aveti prin casa,insa trebuie sa pastrati ouale,smantana si cascavalul
Eu am folosit asa:
- putin piept de gaina, fiert si tras putin in tigaie, apoi maruntit la tocator
- 2 ou
- 150 gr smantana
- o mana de morcovi tocati, ardei gras, mazare, marar
- 50-100 gr cascaval ( orice fel) razuit
Se bat ouale cu smantana si se poate pune si putin piper.
Dupa ce crusta este gata ( dupa 20 min crusta va fi pe jumatate coapta), se pune peste ea pieptul de pui, apoi legumele, apoi cascavalul razuit si la final se toarna peste toate compozitia de ou cu smantana si se presara marar.
Se pune in cuptor pentru inca 20-25 min la 200 grd.
Pofta buna!!
Reteta originala de aici:
https://jamilacuisine.ro/tarta-cu-pui-quiche-cu-pui-reteta-video/
Se prepara foarte simplu.
Prima data trebuie sa faceti crusta pentru tarta frageda, reteta pe care o puteti folosi si la alte tipuri de tarte: sarate sau dulci.
Tot ce va trebuie pentru crusta este:
- 250 gr faina
- 1 ou
- 110 gr unt rece
- 30-40 ml apa rece
Se amesteca faina cu untul rece si se faramiteaza cu mainile,pentru a incorpora untul in faina, pana aluatul devine ca un nisip. Se adauga oul si apa rece treptat si se framanta usor cu mana pana puteti forma o bila din aluat. In functie de faina folosita, se poate sa aveti nevoie de mai putina/mai multa apa.
Apoi se pune bila de aluat pe masa si se intinde cu podul palmei, pentru a incorpora untul foarte bine in aluat. Se face acest lucru o singura data, apoi se formeaza iarasi o bila, se pune in folie alimentara si se pune in frigider pentru aproximativ 30 min.
Se scoate din frigider, se intinde cu sucitorul si se pune in tava de tarta. Deasupra se pune o foaie de copt si pe ea boabe ( orice fel de boabe), pentru a impiedica aluatul sa se umfle. Se pune in cuptor la 180 grd pentru 20 min.
Intre timp se realizeaza compozitia care se pune peste crusta. Reteta este versatila,puteti folosi si alte ingrediente,in functie de ce aveti prin casa,insa trebuie sa pastrati ouale,smantana si cascavalul
Eu am folosit asa:
- putin piept de gaina, fiert si tras putin in tigaie, apoi maruntit la tocator
- 2 ou
- 150 gr smantana
- o mana de morcovi tocati, ardei gras, mazare, marar
- 50-100 gr cascaval ( orice fel) razuit
Se bat ouale cu smantana si se poate pune si putin piper.
Dupa ce crusta este gata ( dupa 20 min crusta va fi pe jumatate coapta), se pune peste ea pieptul de pui, apoi legumele, apoi cascavalul razuit si la final se toarna peste toate compozitia de ou cu smantana si se presara marar.
Se pune in cuptor pentru inca 20-25 min la 200 grd.
Pofta buna!!
Reteta originala de aici:
https://jamilacuisine.ro/tarta-cu-pui-quiche-cu-pui-reteta-video/
Comentarii
Trimiteți un comentariu