Jeleuri bune,bune,bune din fructe
Pentru ca nu exista copil caruia sa nu ii placa jeleurile,va propun o reteta de jeleuri facute in casa, foarte simple, din fructe.
Puteti folosi orice fructe.
Pentru jeleurile portocalii am folosit zeama de la o portocala,iar pentru cele rosii piure de capsuni.
Se stoarce zeama de la o portocala, se pune intr-un ibric impreuna cu o lingurita de agar-agar si se pune pe foc. Se lasa sa dea in clocot,amestecand continuu. Se ia de pe foc, daca se doreste se adauga o lingurita sau jumatate de lingurita de miere,sirop agave sau artar si se amesteca.
Se toarna in forme de silicon si se lasa aprox 10 min, apoi se introduc in frigider pentru inca 20 min.
Pentru cele din capsuni:se blenduiesc capsunile cu tot cu zeama, se adauga putina apa si se pun pe foc cu o lingurita de agar-agar. Se lasa sa dea un clocot,amestecand continuu.
Daca doriti sa faceti jeleuri din doua culori, turnati prima data compozitia cu portocala si puneti doar jumatate din forma, apoi completati cu compozitia din capsuni si lasati 10 min,apoi bagati la frigider.
Pofta buna!!!!
Ps: copilul le-a devorat in 10 min 😀
Comentarii
Trimiteți un comentariu