Budinca de orez cu prune
La multi ani!!!
Dupa aceasta lunga vacanta de cand nu am mai postat, am revenit cu o idee de mic dejun sau chiar desert, bineinteles,asa cum v-am obisnuit,fara zahar :-)
Tot ce aveti nevoie este:
- 600 ml lapte (eu am folosit lapte de migdale si susan facut in casa)
-150 gr orez basmati
- 2 curmale fara samburi
- 9 prune uscate
- 1 banana
- 2 oua
Se pune orezul la inmuiat in apa cel putin 7-8 ore. Curmalele se hidrateaza in apa 2 ore,iar prunele aprox 8 ore.
Se fierbe laptele cu orezul si curmalele , timpul difera in functie de orezul folosit.
Compozitia se lasa la racit,intre timp intr-un bol se paseaza banana si se amesteca cu prunele tocate.
Cand orezul cu lapte s-a racit, se adauga ouale batute si banana cu prunele.
Se unge o tava din ceramica cu unt, se tapeteaza cu gris si se toarna compozitia.
Se coace la cuptorul pre-incalzit la 180 grd pentru aprox 30-40 min.
Pofta buna!!
Reteta de aici:
https://www.aromedemamica.ro/budinca-de-orez-cu-prune-uscate/
Dupa aceasta lunga vacanta de cand nu am mai postat, am revenit cu o idee de mic dejun sau chiar desert, bineinteles,asa cum v-am obisnuit,fara zahar :-)
Tot ce aveti nevoie este:
- 600 ml lapte (eu am folosit lapte de migdale si susan facut in casa)
-150 gr orez basmati
- 2 curmale fara samburi
- 9 prune uscate
- 1 banana
- 2 oua
Se pune orezul la inmuiat in apa cel putin 7-8 ore. Curmalele se hidrateaza in apa 2 ore,iar prunele aprox 8 ore.
Se fierbe laptele cu orezul si curmalele , timpul difera in functie de orezul folosit.
Compozitia se lasa la racit,intre timp intr-un bol se paseaza banana si se amesteca cu prunele tocate.
Cand orezul cu lapte s-a racit, se adauga ouale batute si banana cu prunele.
Se unge o tava din ceramica cu unt, se tapeteaza cu gris si se toarna compozitia.
Se coace la cuptorul pre-incalzit la 180 grd pentru aprox 30-40 min.
Pofta buna!!
Reteta de aici:
https://www.aromedemamica.ro/budinca-de-orez-cu-prune-uscate/
Comentarii
Trimiteți un comentariu