Biscuiti cu quinoa si migdale
In ultima perioada tot incerc sa fac dulciuri cu alte tipuri de faina decat cea din grau. Copiii mei sunt mari amatori de dulciuri,asa ca incerc sa gasesc alternative la gluten,intrucat consider ca nu este sanatos in fiecare zi. Am gasit aceasta reteta super simpla de biscuiti,cu ingrediente putine si delicioasa.
Tot ce va trebuie:
- 1 cana faina migdale (eu am folosit pulpa ramasa de la laptele de migdale)
- 1/2 cana faina quinoa (eu am hidratat quinoa in apa aprox 8 ore,apoi am sters o cu un prosopel si am lasat-o la uscat, apoi am rasnit-o)
Fainurile le puteti cumpara din magazine, eu am facut varianta mai grea, deoarece nu aveam in casa si vroiam neaparat sa incerc aceasta combinatie.
- 1/2 cana miere (sau mai putin,in functie de gusturi)
- 3 linguri ulei cocos
- 1 lingurita praf de copt bio
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga uleiul si mierea si se amesteca. Compozitia va fi sfaramicioasa,nu este deloc asemanatoare cu cea obisnuita. Se baga la frigider pentru 15 min, apoi se intinde intre doua foi de copt. Se decupeaza in ce forma doriti.
Este mai complicat de lucrat,nu este un aluat elastic, ci sfaramicios si greu de intins.
Se coc in cuptorul preincalzit la 160 grd pentru aprox 15 min.
Data viitoare voi posta si o poza cu aluatul pentru a intelege consistenta lui.
Biscuitii ies dulci, deliciosi cu aroma de migdale.
Pofta buna!!!
Tot ce va trebuie:
- 1 cana faina migdale (eu am folosit pulpa ramasa de la laptele de migdale)
- 1/2 cana faina quinoa (eu am hidratat quinoa in apa aprox 8 ore,apoi am sters o cu un prosopel si am lasat-o la uscat, apoi am rasnit-o)
Fainurile le puteti cumpara din magazine, eu am facut varianta mai grea, deoarece nu aveam in casa si vroiam neaparat sa incerc aceasta combinatie.
- 1/2 cana miere (sau mai putin,in functie de gusturi)
- 3 linguri ulei cocos
- 1 lingurita praf de copt bio
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga uleiul si mierea si se amesteca. Compozitia va fi sfaramicioasa,nu este deloc asemanatoare cu cea obisnuita. Se baga la frigider pentru 15 min, apoi se intinde intre doua foi de copt. Se decupeaza in ce forma doriti.
Este mai complicat de lucrat,nu este un aluat elastic, ci sfaramicios si greu de intins.
Se coc in cuptorul preincalzit la 160 grd pentru aprox 15 min.
Data viitoare voi posta si o poza cu aluatul pentru a intelege consistenta lui.
Biscuitii ies dulci, deliciosi cu aroma de migdale.
Pofta buna!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu