Conopida pane la cuptor


Deoarece conopida nu prea este indragita in familia noastra, m-am bucurat tare mult cand am gasit aceasta reteta.Este ideala pentru o cina usoara sau chiar un pranz.
Tot ce va trebuie:
- o conopida mica
- 3 oua
- pesmet (eu am folosit din porumb)
- sare,piper dupa gust
- 150 gr faina
- 2-3 linguri ulei de masline (intr un pulverizator)

Conopida se spala sub un jet de apa rece, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa sau la abur.
Dupa ce a fiert, se scurge apa si se spala cu apa rece.
Intr-o farfurie se pune pesmetul.
Se pregateste crusta: intr-un bol se bat ouale cu sarea si piperul, apoi se adauga faina,obtinandu-se o compozitie grosuta.
Se trec buchetelele de conopida prin compozitia aceasta, apoi se tavalesc prin pesmet si se pun pe o tava tapetata cu foaie de copt. Se pot stropi cu ulei.
Se coc la cuptor la 180 grd pana se rumenesc putin (timpul difera in functie de cat de mari sunt buchetelele de conopida).
Se servesc cu sos de usturoi,guacamole,iaurt,etc.
Aceasta reteta se poate face si cu brocolli,urmarind aceeasi pasi.

Pofta buna!!!

Reteta inspirata de aici:
https://www.retetelemeledragi.com/2015/12/broccoli-si-conopida-pane-la-cuptor.html/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jeleuri bune,bune,bune din fructe

Biscuiti cu cacao fara gluten

Clatite cu spanac si branza