Pizza la tigaie
Recunosc....cand am vazut aceasta reteta am zambit. Pai cum adica pizza la tigaie....
Dar rezultatul este unul .....delicios.
Tot ce va trebuie este:
Pentru blat:
- 2 oua
- 200 gr smantana (eu am folosit cu grasime 25%)
- 350 ml lapte
- 25 ml ulei masline
- 500 gr faina
- 10 gr praf de copt
Pentru topping:
- 300 gr cascaval
- 150 gr mozarella
- 250 gr suc de rosii sau rosii pasate
- busuioc
- optional:masline,sunca,ciuperci
Se bat ouale cu telul, apoi se adauga smantana,laptele si uleiul. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, compozitia este mai groasa ca la clatite.
Se razuieste cascavalul, se taie mozarella feliute subtiri si intr-un bol se amesteca sucul de rosii cu busuiocul (se pot adauga si alte condimente,dupa gust).
Din compozitie se obtin 3 pizza.
Se incinge o tigaie antiaderenta de diamentru aprox 24 cm si se pudreaza cu faina.Se indeparteaza surplusul de faina si
se pune cu lingura 1/3 din compozitie si se niveleaza.Se pune deasupra sucul de rosii, apoi cascavalul razuit si feliutele de mozarella. Daca se doreste se pun si alte legume.
Se pune capacul si se lasa aproximativ 20-25 min la foc mic. In primele 15 min nu se ridica deloc capacul!
Se lasa la foc mic pentru a nu se rumeni prea rau pe dedesubt.
Se scoate, se feliaza si se mananca foarte repede :-) incat trebuie sa repeti procedeul pana termini tot aluatul.
Pofta buna!!
Reteta originala de aici: http://madalinaalbert.ro/pizza-la-tigaie-cu-mozzarella-si-cascaval/
Dar rezultatul este unul .....delicios.
Tot ce va trebuie este:
Pentru blat:
- 2 oua
- 200 gr smantana (eu am folosit cu grasime 25%)
- 350 ml lapte
- 25 ml ulei masline
- 500 gr faina
- 10 gr praf de copt
Pentru topping:
- 300 gr cascaval
- 150 gr mozarella
- 250 gr suc de rosii sau rosii pasate
- busuioc
- optional:masline,sunca,ciuperci
Se bat ouale cu telul, apoi se adauga smantana,laptele si uleiul. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, compozitia este mai groasa ca la clatite.
Se razuieste cascavalul, se taie mozarella feliute subtiri si intr-un bol se amesteca sucul de rosii cu busuiocul (se pot adauga si alte condimente,dupa gust).
Din compozitie se obtin 3 pizza.
Se incinge o tigaie antiaderenta de diamentru aprox 24 cm si se pudreaza cu faina.Se indeparteaza surplusul de faina si
se pune cu lingura 1/3 din compozitie si se niveleaza.Se pune deasupra sucul de rosii, apoi cascavalul razuit si feliutele de mozarella. Daca se doreste se pun si alte legume.
Se pune capacul si se lasa aproximativ 20-25 min la foc mic. In primele 15 min nu se ridica deloc capacul!
Se lasa la foc mic pentru a nu se rumeni prea rau pe dedesubt.
Se scoate, se feliaza si se mananca foarte repede :-) incat trebuie sa repeti procedeul pana termini tot aluatul.
Pofta buna!!
Reteta originala de aici: http://madalinaalbert.ro/pizza-la-tigaie-cu-mozzarella-si-cascaval/
Comentarii
Trimiteți un comentariu