Covrigi de casa cu susan
Am descoperit o reteta super pentru a putea inlocui covrigii de la covrigarie 😀. Copilul meu este innebunit dupa acei covrigi, asa ca m-am bucurat foarte mult cand am gasit aceasta alternativa, mai buna zis eu. Stiu sigur ce pun in ei.....
Tot ce va trebuie (8-9 buc)
- 500 gr faina
- 300 ml apa calduta
- 10 gr drojdie uscata bio
- 50 gr unt topit
- 1 lingurita sare (de preferat neiodata)
- 1 lingura de zahar (de preferat nerafinat)
- susan sau alte seminte
Pentru partea de deasupra : susan, insa puteti sa ii faceti cu sare,cu mac sau diverse seminte.
Se amesteca apa calduta cu zaharul, apoi se adauga untul si sarea si daca se doreste si seminte diverse (mac,susan,in). Se adauga faina treptat, pana se formeaza o coca moale elastica, nelipicioasa. Se framanta cu mana, apoi se pune intr-un bol acoperit cu folie si se lasa la dospit.
Eu am facut coca la masina de facut paine, pe programul de aluat, aatfel incat am adaugat toate ingredientele in cuva masinii si le am lasat pana a fost gata coca.
Se scoate coca si se formeaza cu mana forma de covrigi.Pentru a fi pufosi,covrigii trebuiesc opariti. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala mare.Imediat ce fierbe se adauga 30 gr bicarbonat de sodiu si se pune cate un covrig la oparit pentru un minut.
Se scot, se pun in tava cu hartie de copt, se presara pe deasupra semintele (fie de in,susan,mac,chimen,chia,etc) si se baga in cuptorul pre incalzit la 200 grd pentru aprox 20 min.
Pofta buna!!
Reteta originala aici:
https://jamilacuisine.ro/covrigi-de-casa-reteta-video/
Comentarii
Trimiteți un comentariu