Negresa vegana




Aveam pofta rau de ceva dulce....cu zahar :-)
Stiu,nu e sanatos,insa mai tot timpul fac dulciuri fara zahar,iar azi am avut pofta de ceva "pacatos".
Insa am zis macar sa fie fara ou, fara lactate, si iata ca se poate. Tot ce va trebuie:
- 400 gr gem (eu am folosit capsuni)
- 400 gr faina integrala
- 100 gr nuci tocate
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 200 gr lapte vegetal
- 100 gr ulei vegetal
- 100 gr zahar de cocos
- 50 gr pudra de karob (roscove)

Se pune intr-un bol laptele,gemul,uleiul,zaharul si pudra de roscove si se amesteca bine. Apoi se adauga nucile, faina si restul ingredientelor si se amesteca cu un tel foarte bine pana la omogenizare.
Se toarna in forma (eu am folosit forma de silicon de chec) sau in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, si se introduce in cuptorul pre incalzit la 170 grd pentru aproximativ 40-50 min sau pana trece testul scobitorii.
Optional: dupa ce se scoate din cuptor si se raceste, se poate unde cu miere partea de deasupra.

Pofta buna!!!!
Reteta originala de aici:
http://madeline.ro/negresa-de-post-cu-gem/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jeleuri bune,bune,bune din fructe

Biscuiti cu cacao fara gluten

Clatite cu spanac si branza