Biscuiti moi cu dovleac
Pentru ca tot este sezonul dovleacului, va propun o reteta simpla, foarte buna si fara oua.
Va sfatuiesc sa puneti in congelator dovleac razuit pentru a putea face acesti biscuiti si in celalalte anotimpuri.
Tot ce va trebuie:
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 6 linguri dovleac razuit
- o lingura nuci pisate
- 200 gr faina integrala
- putina scortisoara
- 2 linguri zahar nerafinat
- 2 lingurite praf de copt bio
Se pune dovleacul razuit impreuna cu scortisoara si 4 linguri apa, la foc mic si se amesteca pana se inmoaie putin dovleacul. Se adauga zaharul si se amesteca bine.
Separat se amesteca faina,praful de copt si untul.
Se incorporeaza apoi dovleacul si nucile pisate (sau rasnite).
Se fac bilute si se aplatizeaza cu mana, se pun pe tava de copt tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul pre incalzit la 180 grd pentru aproximativ 15-20 min.
Pofta buna!!!
Reteta originala de aici:
https://www.flaveur.ro/biscuiti-pufosi-cu-dovleac/
Comentarii
Trimiteți un comentariu