Paine de casa cu zer

Am promis la reteta de pate de fasole mung ca revin si cu reteta la painica de casa cu zer,asa ca iata mareata reteta.....
Gustoasa si sanatoasa,iata ce va trebuie:
- 375 ml zer
- 550 gr faina (eu combin integrala cu alba sau spelta cu alba)
- un pliculet de 9gr drojdie uscata (personal,in mod special pe caldura, recomand drojdia uscata si nu cea proaspata), daca se poate bio
- o lingura zahar nerafinat
- 1/2 lingura sare
- diverse seminte (eu pun prin rotatie: susan, in,seminte dovleac,seminte floarea soarelui)

Exista doua moduri de pregatire a painii:
- la masina de paine: puneti toate ingredientele in cuva masinii de paine si porniti programul pentru aluat. La sfarsitul programului, impartiti coca in doua bucati si puneti ulei pe masa de lucru. Modelati cu mainile unse de ulei, coca in forma dorita: rotunda sau dreptunghiulara si puneti-o in tava de copt peste care ati pus hartie de copt.
- daca nu aveti masina de paine, puneti intr-un bol zerul caldut peste care adaugati drojdia,zaharul si sarea. Bateti compozitia cu mixerul pana ies bule. Apoi adaugati treptat si faina.
Framantati aluatul pe masa de lucru peste care ati pus putin ulei. Puneti coca intr-un bol si lasati-o vreo ora la dospit.
Dupa ce coca a crescut, puneti o pe blatul de lucru si o modelati cu mainile unse de ulei in forma dorita.

Se incinge cuptorul la 220 grade si se coace painea pentru 20min la 200 grade si apoi inca 10 min la 180 grade.

 Pofta Buna!
Reteta originala aici:
https://savoriurbane.com/paine-de-casa-cu-zer/
Astept sa incercati reteta si sa imi dati un feedback.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jeleuri bune,bune,bune din fructe

Biscuiti cu cacao fara gluten

Clatite cu spanac si branza