Hummus


O reteta foarte simpla, dar foarteeee gustoasa.
Va trebuie:
- 200 gr naut uscat
- 2 linguri de tahini
- zeama de la o jumatate de lamaie
- putina sare
- un pumn de caju
- 3 linguri de ulei de masline

Se pun nautul la hidratat timp de 24 ore pentru a fierbe mai usor,apoi se fierbe 2-3 ore, in functie de naut. Cat timp nautul fierbe, se hidrateaza nucile caju (2-3ore).
Dupa ce nautul a fiert, se pune in blender impreuna cu toate celalalte ingrediente si se mixeaza pana ramane o pasta fina.
Se poate servi si  cu boabe de rodie deasupra sau/si cu muguri de pin, alaturi de o salata de rosii sau patrunjel, si bineinteles pe paine facuta in casa.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jeleuri bune,bune,bune din fructe

Biscuiti cu cacao fara gluten

Clatite cu spanac si branza