Pate de fasole mung
Ingrediente:
- 200gr fasole mung ( eu am folosit si rosie si verde,amestecate)
- o lingura tahini
- zeama lamaie, dupa gust
- sare neiodata, dupa gust
- unul- doi catei de usturoi
- 4 linguri ulei masline extravirgin
- putina apa plata (optional)
Puneti fasolea la inmuiat peste noapte, aruncati apa si spalati fasolea. Puneti la foc fasolea si mai schimbati apa din cand in cand.
Dupa ce fasolea a fiert se scurge, se introduce in blender impreuna cu celalalte ingrediente si se paseaza. Se adauga treptat apa plata, daca vi se pare prea gros,pana obtineti consistenta dorita.
Se serveste cu paine proaspata de casa facuta cu zer (reteta o scriu mai tarziu) si alaturi de o salata.
Pofta buna!
Reteta originala de aici:
https://aromedepoveste.ro/humus-de-fasole-mung/
Comentarii
Trimiteți un comentariu